+36 70 600 8946 kiss.orsolya@pile.hu

Amit mindenképp vigyél magaddal a nyaralásra

A nyaralás előtti indulás és készülődés minden anyának stressz. Hogy minden kedvenc ruha tiszta legyen, minden cucc meglegyen és vigyünk is magunkkal, amire szükség lehet és azt is, amitől jól érezzük magunkat. És lehetőleg mindehhez ne kelljen egy plusz kamiont  vagy egy tucat serpát bérleni, hogy magunkkal vigyünk mindent. (az apák kocsiba bepakolós: „befér e  a cucc” és ” miért kell ennyi mindent vinni” stresszével egy külön cikkben foglalkozunk 🙂  ). Ha egy érzékeny, figyelemhiánnyal küzdő, szokásokhoz ragaszkodó  gyermekünk van, akkor ez a feladat még nehezebb és a stressz is nagyobb rajta. De mi legyen mindenképp a csomagban? Íme néhány tipp a csomaglistára:

 1. Lista – avagy csomaglista ‘Pack list” – kezdjük rögtön ezzel!

  Vagyis, hogy legyen listánk arról mit is akarunk vinni. Szedhetjük pontokba, akár témakörönként (ruhák, cipők, pipere cikkek, utiokmányok, játékok stb.) vagy  használhatunk elmetérképet halmazokkal és képekkel.  Fontos, hogy ezen a listán ne csak olyan dolgok szerepeljenek, melyek a fizikai létünkhöz és kényelmünkhöz kapcsoldónak, hanem amikkel a hangulatunkat ( illetve a családi hangulatot) fokozhatjuk.

 2. A „Kütyük”

  És ezen most felhördült mindenki. Igen a kütyük. Mindennapi életünk részei és megszokták a gyerekek is.  Tehát jöjjenek velünk. Előtte viszont gondoljuk át és beszéljük meg velük, hogy az új helyzetben (mint utazás és nyaralás) mik lesznek a használat új keretei és szabályai. Lehetnek segítők bizonyos helyzetekben mint a hosszú monoton utazás, hogy gyorsabban teljen az idő. De ha nincsenek keretek, akkor az egész nyaralásból kimaradhat az öröm. És maga az élmény is, melyet senki sem lát a kütyüket nézve. 
  Dönthetünk úgy is, hogy a nyaralás egy kis „digitális detox” – vagyis mindenki minden kütyüje marad itton – de ezt előre tisztázzuk és mindenki tartsa magát ehhez.  Jó kis próba 🙂 

 3. Nyunyóka vagyis az otthonra emlékeztető kedvenc
 4. Napló
 5. Kulacs
 6.  Párna és takaró

 

Érdekelhet még:https://pile.hu/nyalas-utazas-stressz

Szeretnél tudatosan segíteni? Nézelődj a workshopok közöttOnline workshopok

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Jó lenne tudni hogyan legyünk mindig mentális csúcson és hogyan maradjunk életünk áramlásában? Ha feliratkozol a PILE Hírlevélre időről időre röppen majd hozzád egy pihe, melyben talán pont a kellő segítség vagy információ morzsa lesz.