+36 70 600 8946 kiss.orsolya@pile.hu

Önismereti  workshop-Látom magam és látlak téged

Kinziológusként tudom,  hogy az önismereti út megkerülhetetlen. Amikor klinesekkel dolgozom, oldok, balance-okat csinálunk, akkor tulajdonképp önismereti úton járunk. De ez az út nagyon sokféle lehet. Mindenki maga találja meg azt, amivel az adott témán a legjobban tud haladni. A csoportos feldolgozás is érdekes és hatékony módszer. És a kineziológia is tartalmaz olyan eszközöket és módszereket, melyeket nagyon jól lehet csoportosan, önismereti úton alkalmazni. Ha rászánod magad és velem tartasz ezen a workshop sorozaton, akkor  az EDU-k , avagy képességfejlesztő kineziológia módszertana lesz a segítségünkre, hogy magadra láss és változz. Ha akarsz.

A látás és annak képessége, hogy valamit megosszunk másokkal attól függ, hogyan gondokodunk, mozgunk és hogyan dolgozzuk fel a beérkező információkat, hogyan érzékeljük a világot. Ez a részünk szinte észrevétlen dolgozik és ezen a workshop sorozaton arra vállalkozunk,  hogy megismerjük és változva, tudatossá  kiegyensúlyozottá tesszük működését. Ezáltal gyorsabb és jobb lesz az információfeldolgozásunk és kommunikációnk, mint  képesség. És teljesebb képünk lesz önmagunkról és a világról. Könnyebben tudjuk majd kifejezni és  képviselni magunkat. ha egyensúlyban vagyunk.

Ezért is adtam ezt a címet neki:

LÁTOM magam és LÁTLAK téged ….. – önismereti műhelysorozat

„Látlak téged” – köszöntötték egyást a Navik az Avatár című filmben és ők ezalatt valami mélyebb megértést, ráhangolódást a másikra érettek.  Ha röviden kellene elmondanom mi lesz ezen a workshopon – akkor valahogy ennyi: ” Látom magam és ezáltal látlak téged” – ahogy a navik. Ezzel foglalkozunk, tanuljuk, gyakoroljuk mi is ahogy a filmben Jake S. tette.  És ami a Pandorát élőknek természetes volt, mi most tudatosan fejlesztjük ki magunkban. Gyere velem ezen az úton, hogy LÁSSd magad!

Mivel az egyes témakörök egymásra épülnek ezért  kérlek, amikor döntesz, az egész sorozatra köteleződj el! A csoport 2024. májusban indul és online alkalmakon  találkozunk minden héten.

Tervezett időpontok: 2024. május 14., 21., 28., június 4.,11.,18.,25., július 2.,9.,16.

TEMATIKA

Első alkalom: Ki vagyok én? Hogyan működöm? Honnan indulok és merre tartok?

Ez az első alkalom  kicsit olyan lesz, mintha felmennénk egy közeli hegytetőre és onnan lenézve megnéznénk az utat, amire készülünk. Egy olyan helyre, ami biztonságos és jól belátható az út. Onnan ahol vagyunk, ránézhetünk magunkra és egyéni célt alkothatunk. Nem felejtjük el a mérföldköveket sem kirakni, melyek tájékozódást nyújtanak majd. Kicsit belekóstolunk a folyamatba azzal, hogy egy Balance során testünket és benne az energiaáramlást a gerinc mentén egyensúlyba hozzuk, hogy könnyebben megtapasztaljuk a tanulást.

Második alkalom: A bennem élő megfigyelő- avagy hogyan érzékelem, fogadom be a világot? Hogyan tanulok?

A látást is tanuljuk, úgy mint a járást vagy beszédet. És ez a tudás is a környezettel való interakcióból születik. Megtanuljuk a sikert, kudarcot, kedvességet és esetleg az elutasítást vagy közönyt érzékelni, látni. Ezek a különböző tapasztalatok, érzékelési minták segítenek később magunkat és másokat is objektíven látni. Ez képességünk későbbi érzékelésünk alapja és hozzájárul ahhoz milyen döntéseket hozunk, mit teszünk és mitől lépünk hátra. Tudok e magamra figyelni, megfigyelni magam?  Vagy mire figyelek leginkább? Hol van a fókuszom? Milyen információk alapján döntök?

Harmadik alkalom: Az alkotó, szórakoztató ember

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, alkotni tudjunk térre van szükségünk. Ugyanígy a tanuláshoz is. Az első, amit megtanulunk az a testünk mozgatása, érzékelése a térben illetve a test uralását a térben.  Ehhez ismernünk kell a középpontunkat és azt hogyan hangoljuk össze érzékszerveinket és mozgásunkat annak érdekében, hogy könnyedén felfedezzük a világot magunk körül. Hol vagyok? Van e saját terem ? El tudok-e mozdulni a célok felé?  És képes vagyok-e mozdulni? Ezek mind  előkerülnek ebben a balance-ban.

Negyedik alkalom: Ráhangolódom?

Hang az első olyan eszköz, mellyel az újszülött felfedezi a világot, és tájékozódik benne. A hallásérzékelés segíti a ráhangolódást a hanghullámokra. Sötétben leginkább erre hagyatkozunk. A mozgás- látás- hallás kapcsolata fontos  a működésünk szempontjából. Ráhangolódunk a világra. Hogyan  halljuk a hangokat és mely hangokra figyelünk? Milyen érzések fognak el sötétben vagy szürkületben? Élvezetet, örömet találunk e játékban, zenehallgatásban vagy beszélgetésben?

Ötödik alkalom: Hogyan táplálom magam?

A gyermek a teljes képet látja előítéletek nélkül. Egyben, egységként, egészként érzékeli. Nem figyel az egyes részekre külön-külön, nem analizál, szortíroz, ítél csak néz. Ha meglátjuk a hasonlóságokat világban, visszanyerhetjük ezt a gyermeki látásmódon és kicsit visszatérhetünk abban a régen vágyott egységesség, valahová tartozás érzésébe. Akik sokat járnak kirándulni és több időt töltenek a természetben, azoknak ismerős lesz ez az érzés, de mi most a balance gyakorlatait használjuk ehhez, hogy felfedezzük hogyan táplál minket a világ és környezetünk. Esetleg mi saját magunkat.  Tudunk-e befogadni és hogyan? Tudunk-e együtt áramlani a természettel? Hogy állunk a rezilienciával?  Esetleg csak étellel, édeségekkel kényeztetjük, tápláljuk magunkat? Hogyan találhatunk vissza abba a módba, mely igazán táplál?

Hatodik alkalom: A bennem élő építő&alkotó rész

A szem kéz koordináció fontossága senki előtt sem titok. Ez az alkalom egy kicsit erről is szól.  A kezeinkkel alkotunk, teszünk meg dolgokat amiket elképzeltünk és elterveztünk. Kezek a híd a gondolataink és tetteink között. Hogyan boldogulunk az összetett feladatokkal? Könnyeden kezeljük vagy küzdünk velük? Milyen eszközöket használunk rendszeresen? Milyen képességeink segítenek esetleg gátolnak minket?  Látjuk-e az egész képet vagy a kicsiből indulva lépegetünk a cél felé? Ezek és még ilyen kérdések segítenek majd a bennünk működőd építő felfedezésében.

Hetedik alkalom: Belső feldolgozásom és világom

Látunk dolgokat a világban, és emlékszünk dolgokra, amiket már láttunk.  Négy éves korunkra már álmodozni is tudunk van képzelőerőnk. Fontos, hogy a látottakat és az emlékeket össze tudjuk kapcsolni. A külső és belső képet kapcsolni tudjuk, harmóniába hozzuk. Ha ki tudjuk vetíteni az emlékeinket úgy jövő tudunk álmodni magunknak. Hogyan látjuk magunkat kívül és belül?  Látom-e a bennem lévő gyermeket, tudok e örülni, játszani, élvezni az életet? Hogyan fejezem ki a bennem lévő érzelmeket? Megvalósítom az álmaim? 

 Nyolcadik alkalom: Hogyan kommunikálok?

A kommunikációs képesség nagyon fontos képesség az együttélésben. A kommunikáció azt jelenti, hogy képes vagyok odafigyelni a másikra és kifejezni magam, ezáltal kapcsolatot teremteni. Bővítem a személyes köröm ezáltal és megtanulok adni és kapni/ befogadni. Megjelenek a világban, de hogyan? Szóban inkább vagy írásban? Hogyan használom a non verbális kommunikáció eszközeit?  Tudok őszintén kommunikálni vagy bennem ragad?  Tudom vállalni, amit kimondtam? Tudok kommunikáció közben másokra figyelni vagy csak az köti le minden érzékszervem, hogy magam bemutassam?

Kilencedik alkalom: Együttmüködöm! Együttmüködöm?

Az együttműködéshez szükséges a teljes agyintegráció. Tudnunk kell az egyes részeket használni és közben tartani a perspektívát is. Összehangolva a teljes működést, néha  nagyobb teret adni egy képességnek és fordítva. Igy tudunk fejlődni és kibontakozni esetleg új működő mintákat kialakítani. Működő napi ritmust felvenni és egy tervet véghez vinni és befejezni.  Ha a belső valóságom összhangban van a világ valójával akkor könnyen mozgok benne. El tudom magam helyezni és elmozdulni a célom felé.  Újraértékelhetem a célom, megállhatok vagy újra elindulhatok. Együttmüködöm magammal és a világgal.

Tizedik alkalom: LÁTOK!

Az út végén megint „felmegyünk a hegyre” és visszanézünk, összegzünk. Újra elővesszük a céljainkat és megnézzük hova jutottunk. Esetleg újat alkotunk. Mindenki maga dönti el, de az biztos, hogy másképp látja már magát. Egyszerűen: LÁT. És a megismert technikákkal bármikor újra és újra végig járhatja az utat és kiegyensúlyozhatja a magát.

A csoport 5 fő jelentkezése esetén indul.

Kérjük, ha érdekel regisztrációJelentkezem
Időpont:  Minden kedd  18.00-19.30

Ára: 45.000 Ft  a 10 alkalomra 
A csoport min. 5 fő jelentkezésével indul. A foglalkozások Zoom rendszerben kerülnek megtartásra. A foglalkozásokról felvétel nem készül, mert mindenki belső dolgait dolgozzuk fel és ezek csak a csoportra tartoznak (csoportitok). Ha nem tudsz résztvenni egy alkalmon, annak anyagát elküldöm neked emailben és fel tudod dolgozni illetve kérdezni tudsz.

Mivel a foglalkozások egymásra épülnek, kérlek gondold át és a 10 alkalomra elköteleződést kérek. Ha nem tudsz ott lenni, akkor az aznapi anyagokat emailen elküldöm neked instrukciókkal az egyéni feldolgozáshoz.

Ha kérdések merültek fel benned, kérlek írj nekem: kiss.orsolya@pile.hu

 

Ezt a workshop sorozatot jelenléti formában tervezem alapötletként. De ha te inkább online  szeretnéd és vagytok legalább 6-an, akkor elindítom.

LÁTLAK TÉGED … vagy inkáb saját MAGAMAT (ONLINE)

Talán tele vagytok ti is magatok felé tett ígéretekkel és azzal a lelkesedéssel, hogy indultok-tán továbbmentek egy önismereti úton. Van, aki tanult Brain Gymet, de még nem gondolt arra, hogy ennek eszközeit akár saját magán, önismereti céllal is alkalmazhatja. Mindenkinek, aki már tapasztalta ennek a módszernek a hatásait és annak is, aki még nem, de elég bátor és kíváncsi szól ez az önismereti worshop sorozat. Előképzettséget nem igényel, csak szándékot, hogy végigcsinálod a 10 alkalmat.

De mire is számíts? Megtanítom, hogyan figyelj magadra, feltérképezzük hogyan fogadod be, forgatod át magadban és nyilvánulsz meg a világ felé és kiegyensúlyozzuk a működésed. Minden alkalom egy egy terület, működés, elakadás és kiegyensúlyozás (minden alkalommal egy Balance) és annak tudatossá tételéről szól.

Szóval: megfigyelünk, játszunk, mozgunk és tanulunk. Leginkább magunkról.
Minden kedden 19.00-20.30 Online
2024. februárban indul min. 6 főtől
Regisztráció: Itt

Várlak szeretettel, már nagyon készülök erre az útra veletek! Pile Orsi

Indul: 2024. február 13.
Dátumok: 2024. febrár 13.,20., 27., március 5., 12.,19.,26., április 2., 9.,16.
Ára: 70.000 Ft ( 7.000 Ft/ alkalom) mely fizethető egyben vagy havonta.
Regisztráció: itt

 
Ha érdekel és még kérdésed van, kérlek írj nekem: kiss.orsolya@pile.hu