+36 70 600 8946 kiss.orsolya@pile.hu

OneBrain – Three in One Concept kineziológiai módszer

Érzelmi stresszoldás (egyéni)

Elakadások az életben, blokkok, stresszek, félelmek, szorongás, rémálmok, visszatérő élethelyzetek és problémák feldolgozása és oldása. Gyerekeknél ez  halogatás, gyakori betegeskedések, fejfájás, hasfájás, gyakori vizelés formájában jelez sokszor

A One Brain Three is One módszer a stressz kezelésének és a lelki egészség fenntartásának egy új és egyedülálló módja. A holisztikus gyógyítás, a neurológia tudománya, a test energiáinak mozgósítása és saját kutatások eredményei ötvöződnek benne. 1972-tõl kezdődően alakul és fejlődik, 1982. óta használják szerte a világon.

A Onebrain: Integrált egységes agyműködést jelent. THREE IN ONE, 3 az 1-ben. A test, a tudat és a lélek összekapcsolódását jelenti. Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway nevéhez fűződik a módszer kidolgozása.

Az agy működésének azon az elméletén alapul, miszerint a bal és jobb agyfélteke életünk különböző területeit irányítja. Mikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk, az agy teljes kapacitását nem tudjuk kihasználni. A bal agyfélteke pánik üzemmódra kapcsol, ami az “üss vagy fuss” reakció néven ismert. Ha az érzelmi stressz állapotából kiszabadulunk, képesek leszünk hatékonyan működni, mivel a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása akadálytalanul elérhető lesz.

 

Hogy működik?

A One Brain technikája a probléma okának megállapításából, korrekciójából és utólagos feladatokból áll. Első lépésként meghatározzuk a megoldatlan érzelmi stresszt és a rossz gondolati beidegződéseket, amik meggátolnak bennünket abban, hogy képességeinket teljesen kihasználjuk. A korrekciót az oldási technikák széles skálájából választjuk, mindig azzal a céllal, hogy a negatív stresszeket a lehető leggyengébb módon távolítsuk el a testből és az elméből. Ezután, ha szükséges, további gyakorlatok végzésére kérjük a pácienst, mintegy házi feladatként.

 

Hogyan határozza meg a probléma forrását?

Egy különleges technikát használunk, hogy visszajelzést kapjunk valaki tudatalatti szintjéről. A kineziológia ezt az eljárást izomtesztelésnek nevezi. Az agyunk a fogantatásunk pillanatától fogva elraktároz minden eseményt attól függetlenül, hogy tudatosan emlékszünk-e rá vagy sem. Minden egyes eseményt rögzítünk a jelen pillanatig. Az izomtesztelés segítségével a tudatalattiban lévő információkat tudjuk felszínre hozni. Maga a módszer egy a szervezetet ért ingerre adott izomválasz tesztelésén alapul. Ha negatív inger éri a szervezetet, akkor annak hatására a szervezet minden izma elgyengül. Ez pontosan olyan, mint amikor valakivel rossz hírt akarunk közölni és mielőtt még ezt megtennénk megkérjük, hogy üljön le, mert ha nem tenné a rossz hír hallatára az izmok elernyednek és összeesne az illető. A térd nem tudja megtartani a testet a rossz hír által kiváltott energiaveszteség miatt. Minden egyes negatív szituáció esetében az agy először a múltban elraktározott események között kezd keresni hasonló szituációt és a jelenben ennek megfelelően kezdünk el cselekedni. Az agy régi élményeket összehasonlítja a jelen helyzettel és ha hasonló információt érzékel lekapcsolja az előagyi működést. Az akciót egy reakcióval helyettesíti, ekkor jönnek létre a blokkpontok. A jobb agyféltekét is lekapcsolja, hogy ne tudjunk új megoldási lehetőséget keresni. Ilyen esetben az életre múltbeli tapasztalatainkkal csak reagálunk, ahelyett, hogy szabad választásunk szerint cselekednénk, és új utakat keresnénk a helyzet megoldására. Ezáltal megragadunk a múltban és a kiépült blokkjaink meggátolnak abban, hogy új lehetőségeket válasszunk. Amíg nem töröljük ezen negatív blokkokat, addig mindig ugyan azokat a hibákat fogjuk elkövetni az életünkben. A megoldás érdekében tárjuk fel a gyökeret és azokat az életeseményeket, amelyekre épülve létrejött ez a probléma. Amikor megváltoztatod az elképzeléseidet saját magadról, megváltoztatod az életről alkotott élményeidet is.

 

A módszer megalkotói, akiknek külön köszönetet mondunk:

 

Gordon Stokes (1929-2006)

Gordon életének és figyelmének középpontjában az emberek segítésének vágya állt. A One Brain módszerbe integrálta mindazt a tudást és kutatást, amit hosszú és termékeny élete alatt megismert. Kezdve a Thomas Gordon féle szülői eredményességi tréning hatékony kommunikációs modelljével, folytatva a Touch for Health-nél oktatási igazgatóként eltöltött időszak kineziológiai ismereteivel, valamint a perszonológiában szerzett jártasságával.

A hatékony segítés területén igazán tudta, hogy mi is a fontos, hiszen gyerekkorában maga is komoly tanulási nehézségekkel küzdött, és még amikor, mint tengerész kadét, évfolyam másodikként végzett az iskolában, akkor is csak annyit könyvelt el: “A többiek valószínűleg még nálam is butábbak…”

A diszlexiás kisfiúból és fiatalemberből az évek során nagyszerű tanár vált, aki rengeteg embernek segített egyéni és csoportos munkában élete megjavításában, és tanulási nehézségeinek megszüntetésében.
Gordon valamennyiünknek példaképe lehet, akik kineziológiai munkát végzünk, vagy a változás nehézségeivel küzdünk életünkben.

 

Daniel Whiteside (1933-2013)

1983-ban csatlakozott Gordon Stokes-hoz, hogy társalkotóként létrehozzák a One Brain rendszert vagy Three in One Concepts-et a mai multidimenzionális formájában, a test, az elme és a lélek, a spiritualitás egységére fókuszálva.

Daniel 8 éves kora óta foglalkozott perszonológiával. Ez a tudomány azt kutatja, hogy az emberi külső milyen belső tulajdonságokat, minőségeket takar. Szülei Robert és Elisabeth Whiteside úttörő munkát végeztek ezen a területen, és az Egysült Államokban az első ilyen főiskolát is létrehozták. Gordon is tanult ezen a főiskolán, barátságuk ebből a korból ered.

Mielőtt csatlakozott volna a 3in1-hoz, Daniel Társszerzőként jegyzett egy regényt “Tűzistennő” címmel, írt egy bestsellert “Hogyan nyerd meg magadat és másokat?” és édesapjával együtt írták meg a “Bevezetés a perszonológiába című könyvet. valamint színészként is több filmben és videóban szerepelt.

Daniel hihetetlen irodalmi, zenei és művészeti ismeretei nagyban hozzájárultak ahhoz a mély emberismerethez, amely a Three in One Concepts számára általa írt haladó tanfolyamok, (mint például a Gyermekkor, szexualitás, öregedés, Mohóság, bűntudat, Isten, Serdülőkor, érettség, szeretet, Szexualitás) szövegeiben is tükröződik.

Sokan találkozhattunk még vele 2011-ben Magyarországon. Csodálatos tudása, elfogadása, gyengédsége és nem utolsó sorban remek humora jó példa lehet mindegyikünk számára akár emberként, akár oktatóként gondolunk rá.

Boldog vagyok, hogy ismerhettem őt és büszke vagyok rá, hogy közvetlenül tanulhattam tőle.

 

Candace Callaway (1949-2005)

Candace 1983-ban csatlakozott Gordon Stokeshoz és Daniel Whitesidehoz, mint a 3 in 1 társalkotója.

Candace különleges szerepe a 3in1 formálásában a One Brain rendszerhez való kapcsolódásának tudatosságán és érzékelésének mélységén alapult. Ő igazán szorosan ráhangolódott a 3in1 Concepts filozófiájára.

Nem sokunknak adódott lehetősége a vele való személyes találkozásra, hiszen mindig is előnyben részesítette a kliensekkel való egyéni oldásokat, és a hivatal fenntartásának kevésbé látványos munkáit.

Mégis az ő briliáns ötletei és rendkívül ihletett metafizikai meglátásai nélkül munkánknak ma nem lenne olyan multidimenzionális, mint amilyennek tapasztaljuk. Az ő nevéhez fűződik többek között a testen lévő Veselkedési Barométer és a “Természetemnél fogva…” állítások megalkotásának ötlete. (Simon Katalin)

 

 

Fontos tudnivalók

  • Egyéni oldás 60-90 perc
  • Bejelentkezés szükséges

Segítségre van szüksége?

Több információra van szüksége?