+36 70 600 8946 kiss.orsolya@pile.hu

Segítő beszélgetés

Egy olyan professzionális módszer,  amelynek az alkalmazása során tisztázó kérdésekkel szétválasztjuk az összekuszálódott érzelmi szálakat, a szavak mögött rejlő érzések visszatükrözésével, újra fogalmazásával pedig segítünk, hogy a kliens eltávolodjon a problémájától. Ezért ez  több, mint egy baráti beszélgetés. Mert lehetővé teszi, hogy a kliens egy új, egy magasabb távlatból nézzen rá az adott élethelyzetre, elakadásra vagy akár válságra. Minden helyzet magában hordja a megoldását, csak meg kell találnunk a kiutat és az erőforrásokat.

A mentálhigiénés szakember feladata a kisérés. A kliens támogatása abban, hogy  saját maga mondja ki  elakadásának okait, vegye észre tovább lépésének lehetőségeit, önmaga jöjjön rá a megoldásra!

Miért jó egy segítő beszélgetés?

  • Értően, megértően és elfogadóan hallgatlak és meghallgatlak. Nem kell attól tartanod, hogy rossz szemmel nézek vagy néznek  Rád, mert valamit másképp gondolsz vagy érzel. Nincsenek elvárások és  következmények.
  • Független szakemberként előnyt jelent, a barátokkal, rokonokkal szemben, hogy előítéletek nélkül, teljes elfogadással hallgatlak meg. Köt a titoktartás, tehát nem ami elhangzik, az köztünk marad.
  • A beszélgetés során  nincs jó és rossz,  Bátran vállalhatod valódi érzéseidet, gondolataidat, megoszthatod félelmeidet. Csak annyit mondasz el, arról beszélsz, amiről szeretnél.
  • Te tempódban haladunk. De közben összefogalási és tülrözési technikákkal megmutatom a világot, amiben vagy. Általam ismert egyébb eszközöket is bevonva oldunk és keressük meg az neked legjobb megoldást.
  • A beszélgetések időtartama 60-90 perc, amelynek betartása fontos, mert ez adja a beszélgetés keretét.
  • A beszélgetések ismétlődhetnek hetente, kéthetente, vagy akár havonta.
  • A probléma jellegétől függően minimum 3-5 alkalom ajánlott, de a lelki egyensúly fenntartása érdekében folyamatossá válhatnak a találkozások, hiszen ahogyan testedzéssel a testünket tartjuk karban, ugyan ez történik  a lelkünkkel a  Segítő beszélgetések során.

Miért van szükség a Segítő beszélgetésre?

A mindennapok folyamán gyakran kerülünk olyan élethelyzetbe, ahol méltatlanul bántak velünk, tehetetlennek érezzük magunkat. Vagy körbe körbe forgunk és megrekedünk egy helyzetben. Talán úgy érezzük, hogy az élet elbánt velünk. Vagy csak kicsit szeretnénk egy egy mintánkon változtatni. Elkerülhetetlenek életünkben a válságok, a krízisek, a különböző veszteségek is.  Ezek feldolgozása nem mindig egyszerű és ezért külső segítségre van szükségünk.

Akik kicsit még idegenkednek a kineziológiától és energatikai kezelésektől, de szeretnének tenni magukért, azoknak szívből ajánlom ezt a módszert.

Várlak szeretettel. Egyeztessünk időpontot!