+36 70 600 8946 kiss.orsolya@pile.hu

Fejlődéskineziológia

A fejlődéskienziológia a koragyermekkori fejlődéssel foglalkozik beleértve külső és belső fejlődésünket is. Alapgondolata, hogy ahogy  fejlődünk először az anyaméhben, majd a külvilágban elsősorban mozgáson keresztül, az visszatükröződik kapcsolatainkban, abban ahogy a világban mozgunk, dolgozunk, alkotunk és élünk. Meghatározza döntéseinket és választásainkat. Foglalkozik a motoros fejlődéssel, mely kihatással van döntéshozási módunkra, választásainkra és kapcsolatainkra is. Az egy egy kimaradt mozdulat, fejlődési mozzanat pedig hiányként életünk más területén is jelentkezni fog. Balancok során ezeket a kis kimaradt téglákat keressük meg és gondoskodunk a pótlásukról. Másik fontos területe a  sokat emlegetett  primítv reflexek, melyek megmaradása pedig leginkább tanulási problémákat okoz.

A fejlődéskineziológia már kora gyermekkorban is alkalmazható annak feltérképezésére, hogy esetleg melyik mozgás maradt ki  vagy volt túl gyors átmenetben és még időben pótolni lehet. De óvodás és iskolás korban is hasznos segítő az esteleges suli előtti, suilira készülő helyzetben vagy már az iskoláskorúaknak előforduló nehézségek esetén. Lehetőséget ad az okok egy másik összefüggésben való megkeresésére és oldására. Dolgozhat izomteszteléssel és megfigyelésen keresztül is igazodva a kliens életkorához.

Felnőttek általában konkrét élethelyzettel vagy elakadással jönnek, az ő esetükben pedig egy egy mozgás, mozdulat egy történetet, mintát rejthet,melyen keresztül jobban megérthető és oldható az elakadást, stresszt okozó blokk.  Kicsit olyan, mintha szembe jönne velünk gyermekkori énünk és most a mostani fejünkkel és eszünkkel elmondatjuk neki, hogy már nem kell ezt a mintát követni az életben maradáshoz. Van más mód is, hogy boldogan éljünk. Ez egy új egyezség a bennünk lévő gyermekkel.

A módszer Paul E Dennison edukineziológia rendszerére épük és annak korrekciós eszköztárát használja többnyire, vagyis mozgásos gyakorlatokon keresztül segít. Ezek egyszerű, mindenki által kivitelezhető gyakorlatok, nem igényelnek eszközt és előképzettséget. Minden esetben azonban egy folyamat, mely min. 5 alkalmas találkozást és elköteleződést jelent. A találkozások között pedig otthoni gyakorlatot adok, melyet  a fejlődés érdekében kérek  a megadott formában és ideig végezni. Kb. 10 perc. De ne aggódj, ezek inkább játékok mint komoly házifeladatok és  hozzájárulnak ahhoz, hogy vidám perceitek legyenek együtt.

Kinek ajánlom?

  • Neked, ha édeasanya vagy és szeretnéd látni, hogy a babád, kisgyermeked rendben fejlődik vagy van egy furcsa érzésed, hogy talán valami kimaradt, túl gyorsan  indult el, mindig pörög, nem alszik, sokat sír vagy nem  tudod kezelni
  • Ha visszajelzésed van az oviból vagy bölcsiből, hogy verekedős, harapós, nem tud a többiekkel együtt játszani
  • Ha suliba készültök és szeretnéd tudni, hogy felkészültetek e rá és minden  rendben van e vagy megmaradt-e valamilyen csecsemőkori reflexe, ami gátolhatja a tanulást
  • Ha már suliba jártok és valami nehezen megy, de jó lenne tudni miért és segíteni rajta

Kérdésed van? Kérlek írj: https://pile.hu/kapcsolat