+36 70 600 8946 kiss.orsolya@pile.hu

Szakmai és kiegészítő metodikai workshopok

A  kineziológus vagy bármilyen más segítő foglalkozásban maga a segítő személye a a fő eszköz, mely gyógyít. Sokan nem gondolnak rá, hogy a legfontosabb, amivel folyamatosan foglalkozni kell, saját személyünk és mentális állapotunk. Az, hogy szakmailag képezük magunkat csak az egyik rész, mely fontos és elengedhetetlen. De ne feledkezzünk meg a másikról sem: saját személyes, ömnismereti, kommunikációs és mentális állapotunk fejlesztéséről és ápolásáról. Ezek a worskhopok erről szólnak és ezekben a témákban nyújtanak segítséget. Gyakorlatorientált jellegük pedig biztosítja, hogy azonnal használható tudást kapj.

Témák:

  1. Segítő beszélgetés – avagy kommunikáció a klienssel
  2. Mi is az a burn out és hogyan kerülhetem el?
  3. Krízisben lévő klienssel való munka különleges szabályai és kompetencia határok – ingyenes online előadás. Regisztráció

Kommunikációs workshop – Segítő beszélgetés avagy kommunikáció kliensekkel

Segítő vagy esetleg kineziológus vagy?  Már ismered az izomtesztelést, különböző technikákat esteleg módszereket, de valahogy mégsem mersz igazi hús vár kliensekkel dolgozni? Mert mit is mondj? Hogyan mondj? Mikor igen, mikor nem és mennyit? Mindenki azt mondja, hogy csináld csináld, de hogyan? Ha szeretnél példákat látni, segítséget kapni ehhez. Esetleg egy támogató körben gyakorolni. Megismerni a klienssek való munka etikai szabályait és emberi vonatkozásait akkor mindenképp várlak. Klienssel való munka könnyen, kompetensen, mindkét fél számára érthető kommunikációval és tényleg segítően – avagy  kapcsolat és kommunikációs  workshop kineziológusok  és más segítő szakmában dolgozók részére.

A workshop tervezett kérdései és témái

Mit jelent a kineziológus/segítő és kliens kapcsolata? Hogyan tudok kapcsolódni, mint kineziológus/segítő a klienshez? Hogyan tudok kapcsolatot teremteni, működő segítő kapcsolatot létrehozni? Mivel segíthetem és gátolhatom a folyamatot?  Milyen   eszközeim vannak? Milyen szerepekben lehetek a munka során és ezek hogyan hatnak a munkára?  Mi az, amit inkább kerüljek? Kompetencia határok és felelősség kérdése. A segítő munka keretei. Mit jelent a krízis és a krízisintervenció? Mi is az a szuicid krízis és milyen lépései vannak?  Mi a teendő szuicid krízisben? Sok érdekes kérdés és gyakorlat 1 napban!

Kapcsolat a klienssel
a kapcsolat  maga  segít és gyógyít.  Hogyan tudok ilyet létrehozni?

Kommunikáció
ami segít és nem gátol. Eszközök és gyakorlatok.

Keretek
melyek segítik a klienst és védik a segítőt.

További információ, kérdések

Időtartam: 2 nap vagy online anyagok+ 1 gyakorlati nap

Regisztráció:  Regisztrálok

A worskhop jelenleg szervezés alatt. Ha érdekel, kérlek írj nekem: kiss.orsolya@pile.hu

Gál Kiss Orsolya – Brain Gym instruktor +36 70 600 8946

‘Burn out’ workshop

 

Workshop a Burn out, avagy kiégés, elkerülésére segítő szakmában dolgozók részére

A kiégés  egy olyan fontos téma, mely keveset kerül szóba, de  szinte minden segítő szakmában dolgozó szakembert érint. Nem lehet félvállól venni, sem szőnyeg alá söpörni mindenképp foglalkozni kell vele és tudatosan használni az ezt megakadályozó technikákat. Az 1 napos workshopon a kiégés felismerésével, annak szakaszaival és a megküzdési stratégiákkal foglalkozunk. Szó lesz még “helfer szindrómáról”  és dolgozunk is ezen a témán a  kineziológia eszközeivel.

Burn out
hogyan ismerem fel ? És melyek a szakaszai?

Kliens kapcsolat és szerepek
mi a feladatom és szerepem, felelősségem a klienssel való munkában?

Helfer szindroma

Mit értünk ezalatt és vajon bennem, mint segítőben van e ilyen?

Időpont: jelenleg szervezés alatt. Ha érdekel, kérlek írj nekem kiss.orsolya@pile.hu
Előadó: Gál Kiss Orsolya kineziológus, mentálhigiénés szakember
Jelentkezés: Regisztrálok

Kliens kapcsolat és munka krízisben

Vannak olyan témák és helyzetek, amikor a kliensünk krízisben van.  Amikor olyan mélyen érinette a helyzet, hogy nem tud mit kezdeni vele, 2. vagy 3. fokú stresszt látunk rajta. Mi a helyzet ilyenkor? Hogyan tudom felmérni, hogy mennyire veszélyes magára és másokra? Hogy dolgozhatok e vele? És ugyanazok a szabályok vagy esetleg más a felelősségem? Hol vannak a kompetenciahatáraim? Ez az  online előadás minden segítő számára ajánlott.

Mit nevezünk krízisnek
hogyan ismerem fel ?

Kliens kapcsolat és szerepek
mi a feladatom és szerepem, felelősségem a klienssel való krízis munkában?

Szuicid veszély felismerése és teendők

Milyen jelei vannak? Mit kérdezzünk? És mikor kell beavatkozni és hogyan?

Időpont: jelenleg szervezés alatt. Ha érdekel, kérlek írj nekem kiss.orsolya@pile.hu
Előadó: Gál Kiss Orsolya kineziológus, mentálhigiénés szakember
Jelentkezés: