+36 70 600 8946 kiss.orsolya@pile.hu

 Brain Gym® & EDU-K

(egyéni és csoportos)
 

Paul Dennison: „Mozgás a tanulás kapuja.”

Tanulási nehézségek, dislexia–disgráfia-diskalkulia, figyelemzavar, hiperaktivitás, ügyetlenség, integrált agyféltekék, dominancia problémák, stresszmentes tanulás. Legtöbben nincsenek is tudatában annak, hogy milyen keményen is dolgozunk miközben éljük az életünket.

 

 

Csak akkor érezhetnénk és érthetnénk meg ezt igazán, ha egyszer belehelyezkedhetnénk saját szemünk, füleink, testünk, mozgási mintáik és agyunk „helyébe”.  De lehet ez könnyebb? Mi lenne, ha gyorsabban tudnánk feldolgozni az információkat? Vagy kevesebb stresszel vagy stressz nélkül élnénk?

Mit változtatna az, ha lennének egyszerű eszközeid arra, hogy az általános stressz szintedet csökkentsd? Mennyiben változna az életed, a szeretteid élete és azok élete, akiket támogatsz tanítasz. Gondolj a vágyakra, amik megvalósulhatnak. Ezek olyan lehetséges eredmények, melyek a Brain Gymmel ® megvalósulhatnak. Sokan változtak már ezzel a mozgásprogrammal, míg végül magunk is terapeuták vagy instruktorok lettek, hogy másoknak is segítsenek.

Brain Gym® program 26 alap mozgásos gyakorlatból áll, melyeket számos más mozgás alapú technika egészít ki. A program segít megtalálni az egyensúlyt (Balance). Lehet ez testtartásban, koordinációs helyzetekben és a mindennapi életben. Szinkronizálja a rendszerünket, hogy jobban értsük, ami körülöttünk történik, fókuszálni tudjunk, jobban kommunikáljunk és kezeljük az érzéseinket. Megtalálhatod a Brain Gymet az iskolákban, óvodákban, munkahelyeken, öregek otthonában, atlétikai tréning programokban is, mint professzionális fejlesztő eszköz.

A mozgás alapú tanulás hatékonysága már negyed évszázada bizonyított. Brain Gym®, mint az edukineziológia (a mozgás és a tanulás kapcsolatának tudománya) része, sikere abban rejlik, hogy a figyelmet a mozgásra, az egyensúly megteremtésére és a tanulás fizikai készségeinek feltárására irányította. Arra ösztönöz mindenkit, aki tanul és tanít, hogy a tanulás minden formájához egyre több mozgást, élményt és sikert társítson.

A Brain Gym program a megalkotója egy amerikai házaspár Gail és Paul Dennison, akik ezt a rendszert 3 évtized alatt fejlesztették ki az oktatás, a fiziológia, az agyműködés és az alkalmazott kineziológia területén végzett széles körű kutatások eredményeinek felhasználásával.

 

Brain Gym®:

 • tanulási képességeket fejleszt
 • tanulási nehézségekben – írás, olvasás, számolás – segít (dislexia, disgráfia, diskalkulia)
 • kognitív funkciókat fejleszt
 • önismeretre sarkall, saját képességeink és határaink megismerése és kitágítása által
 • új idegpályákat hoz létre, gyorsítja az információ áramlást a meglévő idegpályákon (idegrendszert érlel)
 • stresszkezelési technikái révén visszaadja az örömet és a kreativitást, könnyedséget és flow élményt nyújt

 

Bran Gym 101® tanfolyam – Brain Gym alaptanfolyam

Brain Gym 101 tanfolyam®, mely feltárja a mozgás jelentőségét a tanulás fizikai aspektusainak fejlesztésében, ezáltal lehetőséget ad mind az elméleti, mind a kapcsolati készségek bővítésére. Azt feltételezi, hogy idegrendszer érleléséhez, illetve új idegpályák építéséhez szándékos mozgásra van szükség, új mozgásminták kialakítása szükséges.

 

Brain Gym workshopok

Brain Gym   tematikus workshopok egyfajta speciális távcsövek, melyek segítségével belenézhetünk a Brain Gym-be és pont azt az oldalát világítja meg, amelyre nekünk szükségünk van, legyünk segítő szakmabeliek, gyerekek vagy tudatos segítő anyukák. Akiket elvarázsol a Brain Gym világ és szeretne jobban elmerülni, többet tudni és érteni, illetve izom teszteléssel  mélyebb megoldásokat találni, azokat várja a Brain Gym 101 tanfolyam.

“Távcső készlet”:
– szakemberek: pedagógusok, óvoda pedagógusok, fejlesztők, logopédusok, mozgásfejlesztők
– tudatos szülők
– tanulók-gyerekek

Előkészületben : Brain Gym  az üzleti világban – várhatóan 2023.-ban

 

Ha többet szeretnél tudni, olvasni a Brain Gymről az alábbi irodalmat ajánlom:

 1. Paul E Dennison, Gail E. Dennison: Észkapcsoló agytorna
 2. Paul E Dennison, Gail E. Dennison: Észkerékapcsoló
 3. Ludwig Kroneberg, Gabrielle Förder: Kineziológia gyereknek

 

Forrás: Paul E. Dennison és Gail E. Dennison – Brain Gym 101 Agytorna – Balance a mindennapi egyensúlyért jegyzet

 

Fontos tudnivalók

 

Brain Gym szolgáltatások:

 • Egyéni : Brain Gym Balance  60-90 perc
 • Csoportos:  Brain Gym torna 30 perc
 • Előzetes bejelentkezés szükséges

Segítségre van szüksége?

Több információra van szüksége?