+36 70 600 8946 kiss.orsolya@pile.hu

INGYENES online webinárium – Kezdjük az elején!

 

Ismerkedő a Brain Gym-mel

Eszköz a tanulás támogatásához  minden tudatosan segítő szülőnek!

Helyezkedj el egy kávéval és készíts oda valamit, amibe jegyzeteket, emlékeztetőket írhatsz.
És légy nyitott és kíváncsi valami újra! Regisztrálj itt és nézd meg a felvételt! Megnézem


Mi vár Rád az ingyenes webináriumon?

Ismerkedés a Brain Gymmel, mint módszerrel. Honnan jött? Mi a csuda ez? És kinek és mire jó?  Hogyan könnyíti meg a mindennapi tanulást és  rövidítheti le a leckeírást? Segít e felvételi- és vizsgahelyzetekben? Hogyan használható a hétköznapokban,  autizmus spektrum zavarral illetve ADHD-val, vagy csak figyelem problémákkal küzdő gyerekek esetében. Lehet e  a figyelmet, kitartást  fokozni vele? Segíti e a dyslexiásokat, olvasási problémával küzdőket  vagy akiknél éretlen idegrendszert állapítottak meg? Használható e más fejlesztő módszerekkel együtt?  Milyen eszközöket használ? Kellenek hozzá eszközök?

 

Lemaradtál? Sebaj, nézd  meg ingyenesen a felvételt! Megnézem

  • Brain Gym, mint módszer „hatásköre” – kiknek és hogyan ajánlom
  • Brain Gym alkotói és  hitvallásuk,  céljaik a módszerrel – egy új szemlélet, mely megváltoztatja a viszonyt a tanulással és a leckeírással kapcsolatban
  • A puding próbája”   avagy  egy tipp a hétköznapi alkalmazásra
  • Meglepetés

Regisztrálj és töltsd velem és a Brain Gym-mel ezt az órát! Pillehamar elszalad, meglátod.

Nézd  meg ingyenesen a felvételt! Megnézem

 

Tetszett a bemutatkozó? Gyere velem tovább!

Online  workshop sorozat tudatosan segítő szülőknek

Célzott  anya stratégiák és gyakorlatok a csúcsteljesítményért és a célok elérésért

A teljesítményt, eredményeket és a  tanulást sok tényező befolyásolja. Mi lenne, ha a gátló tényezők egy jó részét hatástalanítani tudnánk és ezzel javulna gyerekünk teljesítménye és könnyebben, lelkesebben tanulna? Vagy a mi életünk lenne könnyebb és sikeresebb? Erről szól ez a workshop sorozat,  ahol a  leggyakoribb helyzeteket és problémákat járjuk körbe és ezeken keresztül mely végén oklevelet küldünk.

Gyerekekkel való munkám során sok családdal találkozom és a workshopok témáit az alapján alakítottam ki milyen gyakran találkoztam az adott kérdéssel, nehézséggel a mindennapi életük során. Szeretném megmutatni, hogy ha egy kicsit megváltoztatjuk a szemléletünket, megértjük mi történik a háttérben és pár dolgot beépítünk, illetve másképp teszünk mennyivel könnyebbé tehetjük a tanulást és a hétköznapokat.  A Brain Gym eszközei ezekben a mindennapi nehézségekben nagyon hasznos segítőtársak és   elmélete szemléletformáló, mely könnyebbé teszik helyzetek felismerését, kezelését és az egyensúly – azaz napi béke – elérését.

A sorozat  minden modulja olyan témával dolgozik  fel, mely helyzetek, nehézségek sajnos gyakran előfordulnak sok családban nehezítve a hétköznapokat. Ezeken az  az online alkalmakon megmutatom milyen okok lehetnek a háttérben és megoldásokat, kipróbálható tippeket és technikákat  adok. Arról is szó lesz, hogy milyen Brain Gym gyakorlatokkal lehet  ezekben a témákban segíteni és rendszeres végzésükkel jó eredményt elérni. Minden modul egy egy különálló egész, de ha megnézed az egész sorozatot akkor teljesebb képed és sokkal több azonnal használható gyakorlatsor lesz a kezedben, melyet bevethetsz. Ha  pedig  megtanulnád az egész rendszert akkor várlak a Brain Gym 101 tanfolyamon.

Stressz kezelési tippek & trükkök – ingyenes webinárium

A gyerekeink is velünk élnek a világban és beleszületnek, benne élnek  és így őket is éri stressz. Magunk világában és még a körülötte lévő felnőttekkel is együtt  éreznek tudatalatt és átveszik, érzik szüleik stresszét is. Ez elől ők sem tudnak elfutni, csak megtanulni kezeleni. Először egy kis segítséggel. Aztán  pedig akár saját maguk, ami az életben hatalmas előny.

Anya kérdések, amire válasz kapsz az ingyenes webináriumon: 

Hogyan kezelhetik a gyerekek a stresszt? Milyen stresszek érhetik őket? Honann tudjuk, vehetjük észre hogy gyemekünk még stressz reakcióban, állapotban van?  És hogyan tudunk neki segíteni neki kikerülni belőle?
Milyen hatással van rájuk a környezet és hogyan élhetnek túl egy nehéz helyzetben ? Mi is az a stresszor és mi a különbség a stresszor  és a stressz között?  Álmok szerepe, rémálmok kezelése. Konkrét tanácsok és gyakorlatok a stressz kezelésére gyerekeknek és felnőtteknek.

Időpont: 2023. 05. 13. szombat 14.00-15.30 (felvételről visszanézhető)

 Regisztrálok az ingyenes webináriumra

Ez is érdekelhet: https://pile.hu/egyszeru-stresszkezelesi-technikak

Stressz Kezelő Anya NINJA  workshop

Tudj meg mindent a stresszről ! És tanulj technikákat hogyan kezeld különböző korú gyermekek vagy saját magad esetében. Légy stressz kezelő szakértő a családban!

Anya kérdések, amire válasz kapsz a 2 alkalmas  online workshopom 

A stressz workshop  2 részből áll. Első alaklommal egy előadás kereében elmondok  sok dolgot és információt a stresszről stresszorról és a Felügyelőről. Arról, hogy ezeket hogyan lehet megkülönböztetni. Beszéllünkarról, hogy a stressz hogyan hat a tanulásra és az eredményre. A vizsgadrukkról és annak kezelési lehetőségeiről. Az elúzódó stressz és annak hatása a gyerekek testére, lelkére és képességeire is téma lesz. Illetve megpróbáljuk megfejteni a teljesítmény miatti stressz – félek hogy elég jó leszek e – és a sajnos ez nem megy nekem és megtudják közötti stressz közti különséget. Szóval a nap végére kis stressz tudósok leszünk, értjük hogy jön, mit okoz, hogy működik.

 A második alkalommal pedig Zoom rendszerben inkább műhelymunka és gyakorlati dolgok lesznek.
Hogyan hat a test biokémájára a sterssz és ennek milyen jelei vannak.
Hogyan tudom leállítani a stressz reakciót?
Milyen eszközeim vannak? Gyakorlatok és technikák, tippek és trükkök különböző korosztályoknak
Milyen technikák alkalmazhatók különböző típusú, beállítottságú gyerekeknél? ( csendesebb, hisztizős, pörgős izgő mozgó gyerekeknél)
Hogyan lehet összerakni egy esti stressz levezető szeánszt rituálét és miért fontos?
És  hogyan bánjunk a felügyelővel ? Hogyan hatnak a célok a stresszre vagy fordítva?

Az alkalmakról felvétel is készül, mely korlátlanul visszanézhető.

Időpont: 2023. 05. 31. és 06.01. 19.00-20.30

 

Ára: 7.900 Ft

 Regisztrálok 

Ez is érdekelhet: https://pile.hu/egyszeru-stresszkezelesi-technikak

Kezdés – halogatás – motiváció – felkészülés  workshop (felvételről)

Amikor bele kell kezdeni valamibe, az sokaknak sokszor nehezen megy. Magunkon nem is biztos, hogy észrevesszük, amikor ezt tesszük mert mindig valami nagyon jó magyarázatot találunk rá. De gyerekeink esetében biztos azonnal felfigyelünk és bosszankodunk, hogy már megint nem ült neki a leckének, vagy a kötelező olvasmányban sem fogynak az elolvasandó lapok. De miért halogatunk? Milyen okok állhatnak e mögött? Ha megértjük,  könnyebben találunk megoldást rá. A workshopon megmutatom hogyan kezeljük,
Milyen szokások, előkészületek és Brain Gym gyakorlatok segítik a felkészülés valami elkezdésére. Hogyan kezdjük az otthoni tanulást, leckeírást, hogy hatékony legyen? Lesz szó  a kitartásról is, mely szintén egy sokat emlegetett és hiányolt tényező az otthonokban. És beszélünk arról is mikortól lehet egy gyereket motiválni és célokat állítani számára. Illetve a célok szerepéről is az életben.

Képességfejlesztés - Pile Fejlesztőközpont

Főbb  anya kérdések, amikre válaszokat  kapsz a workshopon:

Honnan jön a halogatás? És ha elkezdtük miért hagyjuk abba hamar? Elveszett a kitartás?
Motiváció? Honnan jön? Jön egyáltalán? Lehet tanítani? Lehet motivációs stratégiánk gyerekünkkel?
Stratégiák és gyakorlatok  a Brain Gym segítségével.

Időpont: 2023. 02.18. szombat 14.00-15.30  (felvételről visszanézhető)

Nézd meg a felvételt ! Ára felvételről csak  3.800 Ft

 

 Regisztrálok

 

Ha még szeretnél többet megtudni ebben a témakörben, figyelmedbe ajánlom.  Ez is érdekelhet:  https://pile.hu/motivacio-epites-4-lepesben

Figyelem-figyelemfejlesztés és fókuszálás

Egyre több gyerek és felnőtt küzd figyelem tartásának problémájával napjainkban. Egy friss kutatás szerint kb.  70.000 diagnosztizált ADHD-s gyereket kezelnek ma hazánkban, de ennél is több azok száma akik felderítetlenül küzdenek a figyeléssel nap mint nap. Az online  workshopon végig vesszük azokat az életmódbeli tényezőket, melyek  nehezítik a figyelést és megoldásokat mutatok rá. Illetve foglalkozunk a  testünkben lévő tényezőkkel is, melyek gátolják a figyelmet. Mutatok gyakorlatokat és bevált gyakorlat sorokat, melyekkel a figyelem javítható és   napi praktikákba, trükkökbe is beavatlak amik használatával edzhető a figyelem.

 

Komplex mozgásterápia - PILE Fejlesztőközpont
Figyelj!
Szeretnél egy kis ízelítőt a figyelem előadásból? Édekel  milyen tényezők hatnak a figyelemre?

Regisztrálj itt és nézd meg az ingyenes kis előadástRegisztrálok ingyenesen

 

Főbb anya kérdések, amikre válaszokat kapsz a workshopon:

Hogyan fejleszthető a figyelem, memória és hogyan függ össze? És mi akkor a fókusz és a mi is az a hiperfókusz? Milyen elemei vannak? Miért van az, hogy mostanában olyan sok figyelmetlen ember, gyerek gyerekember van? Tényleg öröklött népbetegség az ADHD? És ebbe bele kell nyugodni vagy fejleszthető a figyelem? Van az alvás és a figyelem között összefüggés? Én, mint anya mit tehetek a hétköznapokban?

Gyakorlatok és hétköznapi életviteli ötletek mind együtt ezen az online workshopon.

Időpont: 2023.03.04. szombat 14.00-15.30 (felvételről visszanézhető)

Nézd meg a felvételt ! Ára felvételről csak  3.800 Ft

 

Regisztrálok

Ez is érdekelhet: Figyelem edzés

Olvasás, írás, kreativitás

Az olvasás a legösszetettebb tevékenysége az agyunknak. Össze kell hangolni a szemek működését, a  betük formájának és hangzásának ismeretével, használni kell a belső hangot és képzeletet és még érelmezni is kell az egészet. Nem is csoda, ha néhány gyereknek nehezen megy az olvasás vagy nem érti amit olvas. Ezt követi az, hogy utál olvasni, pedig ott vannak a kötelezők és az olvasónapló, amit inkább anya felolvas és diktál. Hogyan kerülhetünk ki ebből a körforgásból? Oh jaj, diszlexiás a gyerekem! 

Főbb anya kérdések, amire válaszokat kapsz:

Hogyan segíthetek, ha nehezen megy az olvasás? És nem akarom, hogy lemaradjon.
Miért fontos az írás és a kézírás? 
Számít, hogy könyvet olvas  vagy e book-ot? Van különbség?
Kreatív vagy nem az?
Lehet a tanulás kreatív?
A kreatív módszerek támogatják a tanulás hatékonyságát. És még élményt is nyújtanak.

Időpont: 2023.03.18. szombat 14.00-15.30 ( felvételről visszanézhető)

Ára: 8.900 Ft helyett most csak 4.900 Ft

Regisztrálok

Brain Gym dióhéjban


Brain Gym
 egy mozgáson alapuló képességfejlesztő, stresszoldó módszer. Nagyon jól integrálható és beleilleszthető más fejlesztő módszerek mellé. Egyszerű mozgásos gyakorlatokkal a jobb teljesítményért.

Csökkenti a stresszt
Megszünteti a stressz teljesítményre gyakorolt káros hatásait olyan célzott mozdulatokkal, melyek fizikai mentális és érzelmi harmóniát teremtenek.

Optimalizálja a teljesítményt
Teljesíteni minden nap, az élet minden területén nagy kihívást jelent. A tanulás fizikai elemeinek – a vizuális, hallási, mozgás és stressz kezelési készségek – fejlesztésével csúcson teljesíthetsz könnyedén.

Segít elérni a célokat
Keretrendszerünk lehetővé teszi, hogy olyan megbízható eszközrendszert fejlessz, mely igazodik testedhez, fejedhez, lelkedhez, hogy elérd céljaidat ott, akkor, úgy és olyan tempóban ahogy neked jó.

További információk, kérdések:

Gál-Kiss Orsolya – Brain Gym instruktor

+36 70 600 8946

kiss.orsolya@pile.hu