+36 70 600 8946 kiss.orsolya@pile.hu

Pile KÖR játékok leírása

Pile KÖR  azért született meg,  mert munkám során észrevettem, hogy a gyerekek sokkal jobban szeretnek teljesen benne lenni a játékban. Ehhez járult hozzá Paul E. Dennison módszertana, mely kifejezetten a mozgás általi tanulást és tapasztalást helyezi a középpontba.  Ezlért játszuk ezt a játékot úgy hogy mi magunk vagyunk a bábuk és  játékosok.

Pile szimpla  KÖR 

Helyezzük a társasjáték alapot a padlóra és döntsük el ki lesz a kezdő játékos. Akár úgy hogy ki  dobja a legnagyobb számot a dobókockával. Az első játéko dob, lép  és végrehajtja az utasítást a KÖR-ön, amire lépett.  És jön a következő szépen sorban mindenki.

Áthúzott kör: kimaradsz egy körből
Nyíl előre: lépj előre annyit amennyit a szám mutat!
Nyíl hátra: lép vissza annyit amit a szám mutat

Aki mellé áll a szerencse, az hamar végigér a pályán és nyer a többiek  viszont többet dobhatnak a nagy dobókockával. A KÖR-höz bármilyen  további feladatot rendelhetünk kerativitás szerint.

Pile TIPP: 

  • a PIle KÖR -ökön lévő egyszerű szimbólumok segítenek abban, hogy a játékosok szabályokat, kudarcot, szerencse örömét vagy a pech rossz érzésének elbírását és kezelését tanulják.
  • felnőttek és kiskamaszok pedig önismereti munkában átélhetik az életvonalon haladás érzését, annak megállásaival, elakadásaival és keresztülszáguldásával akár. A játék közben megfigyelt érzések és testérzetek fontos önismereti  témákat és kérdéseket mutatnak meg.

Figyelemfejlesztés PILE KÖR-rel:

  1. Rendeljünk minden színhez egy egy feladatot, melyet a KÖR-re lépve végre kell hajtani. Pl. piros  – 4 taps, kék-  forgás a tengelyünk körül, sárga: ugrálás, zöld- mond egy évszakot.  A  feladatok számát mi hatérozhatjuk meg életkor és tudászint szerint. A játékosoknak a játék mellett meg kell jegyezniük és tartaniuk kell a szabályokat és a szín KÖRökhöz rendelt feladatokat.
  2. Nehezítve a feladatot: a szín KÖRökhöz folytatólagos feladatot vagy sorozatot is adhantunk pl.  piros  számoljunk – mondd a következő számot! Vagy következő hónapot! Igy már a menóriát is használjuk.
  3. Használhatunk hozzá Brain Gym kártyákat és gyakorlatokat is. A megfelelő színű kártyákat tegyük a KÖR-ökre és indulhat a játék. Természetesen az első KÖR-ön mindenki PACE-be kerül!

ÉRZELMI oldás és munka Pile KÖR segítségével:

  1. A KÖR alapokra tehetünk érzelmi kártyákat, érzéseket megnevező vagy mutató kártyákat és ezekre lépve beszélgethetünk róluk.
  2. De használhatunk megerősítéseket, átbeszélve  vagy csak felolvasva. A játék során össze is gyűjthetjük őket  és így egy kerek átdolgozható témát kapva, melyet kineziológiai oldásban feldolgozhatunk vagy átbeszélhetük.
  3.  Vagy a Dixit kártyákat téve a KÖR-ökre alkothatjuk meg saját történetünket.

 

Ha szeretnéd kimpróbálni és még több játék ötletet hallani gyere el a Pile Játék Workshopra:  Pile Játék Workshop