+36 70 600 8946 kiss.orsolya@pile.hu

Pile KOCKA játékok leírása

Pile KOCKA  fejlesztő játék sokféle mozgásos játéknak és közös játéknak lehet alapja.

Pile KOCKULÁS

Helyezzük a társasjáték alapot a padlóra és döntsük el, ki lesz a kezdő játékos. Akár úgy, hogy ki  dobja a legnagyobb számot a dobókockával. Az első játékos dob, lép  és végrehajtja az utasítást  amire lépett.   Vigyázat,  bozonyos mezők engednek könnyen előre jutni a nyilak segítségével vagy hátracsúzni is. Kinek mit hoz a szerencse. A 4 színt tartalmazó kockákhoz mi magunk találhatunk ki feladatot vagy lehet az „egyszer kimaradsz” jelentése is.

Használhatunk Brain Gym kártyákat (megtalálod a SHOP-ban) és feladatokat is a játékhoz. Ilyenkor tegyük a megfelelő színű  lapot a megfelelő színű kockára és indulhat a játék. A 4 színű kockák a PACE gyakorlatsort (lapot) jelölik. De ki is választhatunk bizonyos lapokat vagy feladatokat a Brain Gym pakliból és csak azokkal is játszhatunk a  cél függvényében.

Pile TIPP: 

  • a PIle KOCKA-án lévő egyszerű szimbólumok segítenek abban, hogy a játékosok szabályokat, kudarcot, szerencse örömét vagy a pech rossz érzésének elbírását és kezelését tanulják.
  • felnőttek és kiskamaszok számára  más kártyákat is  használva (önismereti kérdéses, DIXIT, megerősítéseket, vágyakat, érzékeset tartalmazó kártyák)  érdekes és változatos utakat lehet bejárni a játék során. Az, hogy testünk a bábu sokkal élőbbé teszi a játék élményét.

Figyelemfejlesztés PILE KOCKA :

  1. Rendeljünk minden színhez egy egy feladatot, melyet a kockára lépve végre kell hajtani. Pl. piros  – 4 taps, kék-  forgás a tengelyünk körül, sárga: ugrálás, zöld- mond egy évszakot.  A  feladatok számát mi hatérozhatjuk meg életkor és tudászint szerint. A játékosoknak a játék mellett meg kell jegyezniük és tartaniuk kell a szabályokat és a színekhez rendelt  feladatokat.
  2. Nehezítve  a szín  kockákhoz folytatólagos feladatot vagy sorozatot is adhantunk pl.  piros  számoljunk – mondd a következő számot! Vagy következő hónapot! Igy már a menóriát is használjuk.
Ha szeretnéd kimpróbálni és még több játék ötletet hallani gyere el a Pile Játék Workshopra:  Pile Játék Workshop