+36 70 600 8946 kiss.orsolya@pile.hu

Levél a Mikulásnak: Játék, üzlet vagy motivációs eszköz

Várjuk a Mikulást nagy izgalommal és az idő alig telik.  Ilyenkor alig bírunk magunkkal. Próbáljuk meg kitölteni azzal, hogy levelet írunk neki. De akár rajzolhatunk is kisebb gyerekek esetében. Ez egy kicsit lelassít és lehetővé teszi, hogy magunkra figyelünk. A írás vagy rajzolás révén összekapcsolja az érzékszerveket, illetve stimulálja a szem kéz koordinációt. Amikor le kell írnunk vagy rajzolnunk valamit, az arra késztet minket, hogy kicsit rendezzük a gondolatainkat, megzabolázzuk őket.

Kezdjük azzal, ami a legkönnyebb: hogy mit is szeretnének. Gyűjtsük össze, ezzel már egy kicsit magukra figyelnek,  ahogy felsorolják a vágyaikat.  De ugyan akkor ki is áradhatnak és álmodozhatnak. Itt a jobb agyfélteke ideje. A jobb agyfélteke a képek, színek és vágyak „lakhelye”.  Elképzelhetik és aztán le is rajzolhatják vagy írhatják jelzőket is hozzátéve, hogy minél képletesebb legyen. Minél erősebb érzelmeket mozgatnak meg hozzá, annál jobb. És ha ezeket az érzéseket jelzőkkel is le tudják írni, már  magyarból is egy jegyet javítottunk 🙂
Aztán jön a nehezebb, hogy mit is tudnak ők tenni ezért, azaz jöhetnek a felajánlások. Itt már kicsit racionálisabban kell gondolkodni (bal agyfélteke) mire vagyok képes és mit vagyok hajlandó tenni. Itt segíthet az, ha a vágyaknál nagy érzéseket mozgattunk mert akkor a  vállalások is lelkesebbek és erőtelibbek lesznek.

Ennyi az egész és  már  készítettek  is van alap motivációs tervet és talán el is érkezett a Mikulás ideje is.  

 Ha szeretnél többet tudni a motiváció építésről olvasd el ezt a cikket is : MOTIVÁCIÓ! Hogyan is érd el, hogy a motivációt, akár 4 lépésben: https://pile.hu/motivacio-epites-4-lepesben

 

PILE - Levél a Mikulásnak

Ingyenes letöltés

Letöltési link küldése:

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót.

E-mail címem megadásával hozzájárulok a hírlevél feliratkozáshoz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Jó lenne tudni hogyan legyünk mindig mentális csúcson és hogyan maradjunk életünk áramlásában? Ha feliratkozol a PILE Hírlevélre időről időre röppen majd hozzád egy pihe, melyben talán pont a kellő segítség vagy információ morzsa lesz.