+36 70 600 8946 kiss.orsolya@pile.hu

„Mozgás a tanulás kapuja”

– vallja Paul E. Dennison, a Brain Gym megalkotója

 

Tudj meg többet a módszerről az ingyenes videoval!  Megnézem

Brain Gym® program 26 alap mozgásos gyakorlatból áll, melyeket számos más mozgás alapú technika egészít ki. A program segít megtalálni az egyensúlyt (Balance). Lehet ez testtartásban, koordinációs helyzetekben és a mindennapi életben. Szinkronizálja a rendszerünket, hogy jobban értsük, ami körülöttünk történik, fókuszálni tudjunk, jobban kommunikáljunk és kezeljük az érzéseinket. Megtalálhatod a Brain Gym-et az iskolákban, óvodákban, munkahelyeken, öregek otthonában, atlétikai tréning programokban is, mint professzionális fejlesztő eszköz.

A mozgás alapú tanulás hatékonysága már negyed évszázada bizonyított. Brain Gym®, mint az edukineziológia (a mozgás és a tanulás kapcsolatának tudománya) része, sikere abban rejlik, hogy a figyelmet a mozgásra, az egyensúly megteremtésére és a tanulás fizikai készségeinek feltárására irányította. Arra ösztönöz mindenkit, aki tanul és tanít, hogy a tanulás minden formájához egyre több mozgást, élményt és sikert társítson.

A Brain Gym program  megalkotója egy amerikai házaspár Gail és Paul Dennison, akik ezt a rendszert 3 évtized alatt fejlesztették ki az oktatás, a fiziológia, az agyműködés és az alkalmazott kineziológia területén végzett széles körű kutatások eredményeinek felhasználásával. Az 1980-as években találkoztak egy másik kineziológiai ág, a Touch for Health egy kongresszusán és hamarosan munkatársak és az életben is társak lettek. Paul pedagógiai tudását, Gail pedig tánctudását és kreativitását adta a módszerhez. A házaspár célja az volt, hogy olyan módszert alkossanak, mely játékosságával visszaadja a tanulás örömét és kreativitását. A gyakorlatoknak is ezért játékos neveket adtak .

Amikor megjelentették először a gyakorlatok gyűjteményét egy kis sárga könyvben annak az Egyszerű gyakorlatok a teljes aggyal való tanuláshoz címet adták. Ez a kiadvány tartalmazta a 26 alapgyakorlatot, mely mai napig a Brain Gym program gerincét képezi. Az egyszerű gyakorlatok , melyek nem igényelnek sem különösebb ügyességet vagy testi erőt, de még eszközöket sem saját testünkön kívül, mind azt a cél szolgálják, hogy

  • csökkentsék a stresszt
  • optimalizálják a teljesítményt
  • és segítsenek elérni a célokat.

A Dennison házaspár hisz abban, hogy mindenki egyedi és ezzel a módszerrel mindenki megmutathatja mire képes.  Csak abban kell hagyni az erőlködést és próbálkozást, mely kudarchoz vezet és csak magunkból a legjobban adni.

Carla Hannaford Ph.D. kutatásokat végzett 1986-ban a módszerrel tanulási problémás gyerekek körében. Minden reggel egy Brain Gym gyakorlattal kezdték a tanulást és az eredmények már 2 hónappal később megmutatkoztak a tanulási teljesítményben és a tesztek eredményeiben. Később kisebb gyerekekkel is végzett dr. Hannaford vizsgálatokat, akik egész iskolaévben kezdték a napot  reggel 10 percnyi Brain Gym gyakorlással és olvasási eredményeink 50%-al javultak.

 

Brain Gym®:

  • tanulási képességeket fejleszt
  • tanulási nehézségekben – írás, olvasás, számolás – segít (dislexia, disgráfia, diskalkulia)
  • kognitív funkciókat fejleszt
  • önismeretre sarkall, saját képességeink és határaink megismerése és kitágítása által
  • új idegpályákat hoz létre, gyorsítja az információ áramlást a meglévő idegpályákon (idegrendszert érlel)
  • stresszkezelési technikái révén visszaadja az örömet és a kreativitást, könnyedséget és flow élményt nyújt
  • használható más fejlesztő módszerekkel együtt ( pl KMT, Ayres, TSMT) kivéve az INPP

 

További érdekességeket hallhatsz a módszer alkotóiról és magáról Brain Gym-ről a az ingyenes videoban: Megnézem

Végtelen jel - színezhető

FREE DOWNLOAD

Send download link to:

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót.

E-mail címem megadásával hozzájárulok a hírlevél feliratkozáshoz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Jó lenne tudni hogyan legyünk mindig mentális csúcson és hogyan maradjunk életünk áramlásában? Ha feliratkozol a PILE Hírlevélre időről időre röppen majd hozzád egy pihe, melyben talán pont a kellő segítség vagy információ morzsa lesz.